03 Aug / 2018

Zomers eten


Met deze aanhoudende hitte wordt het steeds lastiger om weer iets lekkers te bedenken om te eten. 

Weet niet hoe het bij jou werkt maar ik heb sowieso al minder eetlust als het zo warm is. En minder zin om achter een heet fornuis te staan. Maar om deze hele zomer alleen maar bij Thuisbezorgd te bestellen gaat wat te ver. En elke dag een salade zie ik ook niet zitten. Toch is dat wel waar het meestal op uitdraait. Want een salade is zo gemaakt en heerlijk met dit weer.

 

Mijn favoriet op dit moment: mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing! Ontdekt in de Allerhande maar het is een recept van Maggi bedoeld om hun producten aan te prijzen. Eigenlijk is het grote onzin om dat kruidenzakje van hen te gebruiken, je kunt makkelijk jouw eigen favoriete kruiden aan de (vegetarische) kip toevoegen. Al moet ik zeggen: ik heb het geprobeerd en het is best handig en spettert inderdaad niet (nope...ik word niet betaald door Maggi). En de hummusdressing = verrassend geweldig lekker!

 

Je vindt het recept hier.

 

Zelf vervang ik de snoepkomkommer door een gewone komkommer en voeg er nog gegrilde aubergine en grana padano aan toe. 

Wil je geen kruidenzakje van Maggi gebruiken dan is het lekker om de volgende kruiden toe te voegen tijdens het bakken van de (vegetarische) kip: Italiaanse kruidenmix en/of oregano, rozemarijn, tijm, basilicum en knoflook (big fan van knoflook!).

 

Ik zou zeggen: probeer het een keer en laat mij weten wat jij ervan vindt.

 

Zonnige groet 

Angelique

 

P.S.: Mijn creatie:

 

 

 

Laat een reactie achter

Captcha