05 Dec / 2013

Jaspis


Alles viel op zijn plek toen ik op internet de betekenis van deze prachtige steen las...

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. (bron:www.edelstenenenmineralen.nl)

 

Deze steen heb ik gekocht vanwege de mooie kleur en tekening en op een bepaalde manier vond ik hem heel rustgevend. De betekenis wist ik nog niet, daar ben ik normaal gesproken ook niet mee bezig. Op mijn site vind ik het altijd wel leuk om te vermelden wat de betekenis van een steen is dus ook voor deze steen ging ik op zoek naar informatie. Wat ik vond raakte mij en zette mij aan het denken. De eigenschappen/vaardigheden die deze steen bevordert zijn eigenschappen/vaardigheden die ik normaliter wel heb. Maar ik besefte dat ik eigenlijk geen energie meer had om ergens aan te beginnen, laat staan om er 100% voor te gaan. Eigenlijk was ik gewoon helemaal op, lichamelijk en geestelijk. Zelfs het bezig zijn met het ontwerpen, mijn site en alles daar omheen kostte mij moeite. En eigenlijk was dat ook niet zo vreemd.

 

Zes weken geleden is mijn lieve vader vrij onverwacht overleden. De weken voorafgaand aan zijn dood waren erg zwaar: een emotionele rollercoaster, zweven tussen angst en hoop. Na zijn dood ga je door, moet je door, er moet immers vanalles geregeld worden. En dan, als dat voorbij is, is het stil. Mag je weer door met het 'gewone' leven maar dat is niet zo 'gewoon' meer want er ontbreekt iets belangrijks. Het heeft mij moeite gekost om de draad weer op te pakken, hoe hard ik het ook probeerde. Misschien juist omdat ik het zo hard probeerde. Want het bezitten van een enorm doorzettingsvermogen kan er ook voor zorgen dat je over je grenzen gaat totdat 'gewoon' iets doen niet meer zo vanzelfsprekend is.

 

Het lezen van de betekenis bracht mij tot inzicht dat ik niet meer functioneerde zoals ik gewend was van mijzelf. Dit toegeven aan mijzelf was misschien wel het lastigste maar wel het beste wat ik kon doen. Ik ben gas terug gaan nemen, minder gaan werken, ook wat minder sociale activiteiten, minder 'moeten', meer ruimte voor ontspanning. En het werkt...

De laatste week merk ik dat ik weer meer energie krijgt, dat ik weer meer plezier krijg als ik bezig ben voor Tresj, dat ik weer inspiratie heb en dat er weer ideeën ontstaan. Dat ik dus langzaam weer mijzelf word.

En indirect komt dat door deze steen. Bij deze gebombadeerd tot mijn favoriete halfedelsteen. Dat mijn zoontje Jasper heet (engels voor Jaspis) speelt stiekem ook wel een rol ;-)

 

Natuurlijk is het ook gewoon een prachtige steen die mij inspireert tot mooie ontwerpen.

 

   

Laat een reactie achter

Captcha